3 Jenis laman web yang perlu anda tahu

jenis website

3 jenis laman web yang perlu anda tahu salah satunya ialah Blog, ‘base’ e-dagang, Portfolio dalam talian dan ‘base’ laman web korporat atau syarikat adalah antara jenis ‘base’ laman web yang paling kerap digunakan pada masa kini. Walaupun terdapat banyak lagi untuk memahami pelbagai ‘base’ laman web boleh membantu anda dalam menentukan yang mana satu sesuai untuk syarikat atau projek anda.

Artikel ini akan menunjukkan jenis ‘base’ laman web yang paling popular, serta menerangkan cara ‘base’ laman web tersebut berfungsi dan cara menciptanya. Kami juga akan mencadangkan platform DIY terbaik untuk membantu anda menciptanya, Berdasarkan penyelidikan dan ujian kami sendiri.

Sebagai alternatif, Jika anda kekurangan masa dan inginkan sesuatu yang sukar, Ditempah atau benar-benar unik, anda harus mempertimbangkan untuk mengupah pereka laman web untuk membina laman web mengikut kehendak anda sendiri. Hanya gunakan perkhidmatan reka bentuk ‘base’ percuma kami memberitahu perkara yang anda cari.

1. Blog

Blog ialah jurnal dalam talian atau halaman maklumat yang sentiasa dikemas kini. Anda mungkin pernah menemui mereka dalam pengalaman menyemak imbas anda, Tetapi bagi mereka yang tidak biasa dengan mereka, mereka adalah jurnal dalam talian atau halaman maklumat yang sentiasa yang dikemas kini.

Blog yang biasanya dikendalikan oleh individu atau kumpulan boleh merangkumi sebarang topik, Termasuk cadangan perjalanan, Nasihat kewangan dan Ulasan. Walaupun blog sering ditulis secara santai atau perbualan, ramai penulis mendapati bahawa memahami cara mengembangkan blog telah menjadi usaha yang menguntungkan.

2. Portfolio

Laman web ini seperti portfolio sebenar bertujuan untuk memaparkan dan mempromosikan contoh kerja terdahulu. Laman web porfolio, Yang kebanyakkannya digunakan oleh mereka dalam perniagaan kreatif untuk dijadikan sebagai CV. Justeru itu, Menunjukkan bakat anda untuk menarik perhatian pelanggan atau bakal majikan.

Kami mengesyorkan Squarespace untuk mencipta portfolio yang bagus untuk membantu kerja anda lebih menyerlah. Squarespace mengutamakan reka bentuk dan mempunyai template yang paling cantik dari mana-mana platform yang kami periksa, Supaya membolehkan ‘base’ laman web kelihatan lebih profesional dalam beberapa minit.

3 jenis laman web

3. E-dagang

‘base’ e-dagang kadangkala dikenali sebagai kedai dalam talian, ia membolehkan anda menerima pembayaran untuk produk dan perkhidmatan melalui internet.

Laman web korporat sepenuhnya. Sebagai contoh, tanpa ciri e-dagang masih boleh menarik pengguna untuk membeli sesuatu tetapi tidak dapat mengutip bayaran. Jika anda ingin membina kedai e-dagang hari ini, maka kami mengesyorkan mencuba percubaan percuma 14 hari shopify. Ia menduduki tempat teratas secara keseluruhan dalam penyelidikan kami.

Terdapat pilihan yang lebih berpatutan. Anda boleh membina kedai dalam talian asas tanpa kos menggunakan Square Online, Platform yang memperoleh skor ‘nilai untuk wang’ tertinggi dalam ujian kami. Square lebih ketat daripada shopify dari segi reka bentuk, tetapi ia masih sangat mudah untuk digunakan.

Artikel asal : https://www.expertmarket.co.uk/web-design/different-types-of-websites

Hazim Admin

Hazim Admin

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

WELCOME TO NONSPRO

Scroll to Top