5 Cara membetulkan laman web yang lambat

5 cara membetulkan laman web

5 cara membetulkan laman web yang lambat pada masa kini Pengguna internet moden sentiasa bergerak, Dan ‘base’ laman web mesti dimuatkan dengan cepat. Mereka mahukan maklumat mengenai PC, Tablet dan telefon pintar mereka dengan segera.

Walaupun mempunyai ‘base’ laman web yang kelihatan bagus bermanfaat, Pengguna akan segera meninggalkan ‘base’ laman web yang memuatkan perlahan, Kerana kelajuan muat adalah penting. Anda hanya mempunyai masa yang terhad untuk melibatkan pengguna anda dan menyimpan mereka di ‘base’ laman web anda.

Tambahan pula, enjin carian seperti Google dan Bing mengambil kira kelajuan muat turun apabila meletakkan kedudukan ‘base’ laman web dalam hasil carian, Kedua-dua pada mudah alih dan desktop. Pengoptimuman enjin carian anda serta-merta dipengaruhi oleh laman web (SEO) yang perlahan.

Apakah punca yang membuatkan ‘base’ laman web lambat dan ini cara Membaiki.

‘Base’ laman web yang perlahan boleh mematikan bakal pengguna sebelum mereka mendapat peluang untuk melihat bahan anda. Mengoptimumkan ‘base’ laman web anda untuk kelajuan boleh meningkatkan penglibatan pengguna dan meningkatkan kehadiran enjin cariannya (SEO).

5 Cara membetulkan laman web yang lambat :

1. ‘Base’ laman web anda dihoskan pada shared server.

Jika anda menggunakan pelan pengehosan kongsi, laman web anda boleh menjadi perlahan apabila anda mengalami ‘kesibukan’ trafik. Justeru itu, Anda berkongsi ‘server’ laman web dan sumber yang sama seperti lebar jalur, CPU dan RAM dengan ‘base’ laman web lain.

Ini bermakna ‘kesibukan’ trafik dalam laman web adalah tinggi akan menjejaskan masa muat naik halaman web anda memandangkan had lebar jalur adalah rendah. Jika salah satu ‘base’ laman web mendapat banyak trafik, ia memberi kesan kepada tindak balas pelayan, yang boleh menyebabkan halaman web anda perlahan.

2. Tapak web anda tidak disediakan untuk ‘caching’ halaman

Jika ‘base’ web anda telah dilumpuhkan cachingnya, ini berpotensi membebankan ‘server’ anda dan menyebabkan laman web anda dimuatkan dengan perlahan.

Browsers‘ perlu memuat turun fail web untuk memaparkan halaman web. Jika setiap membuat permintaan berasingan pada masa yang sama, Maka ‘server’ akan memerlukan lebih banyak masa untuk memuat turun. Bergantung pada saiz dan bilangan fail, Proses ini boleh mengambil masa beberapa saat lebih lama lagi jika sambungan internet anda sudah perlahan.

5 cara betulkan laman web

3. Imej laman web anda terlalu besar.

Imej dan grafik boleh meningkatkan penampilan ‘base’ web anda. Grafik yang betul, Terutamanya untuk laman web E-dagang, adalah penting untuk meningkatkan penglibatan. saiz imej, sebaliknya, boleh melambatkan laman web anda.

Menggunakan perkhidmatan seperti Pingdom, anda boleh menilai kesan imej pada laman web anda. Oleh itu, ujian kelajuan daripada Pingdom termasuk analisis supaya anda boleh melihat cara imej mempengaruhi kelajuan pemuatan ‘base’ laman web anda. Imej besar yang belum dioptimmkan boleh menyebabkan ‘base’ laman web dimuat naik dengan perlahan.

4. Plugins di ‘base’ laman web anda tidak berfungsi

Plugins ialah teknologi pihak ketiga yang boleh meningkatkan pengalaman dan kelajuan pengguna ‘base’ laman web anda. Walau bagaimanapun, Jika Plugins ‘base’ laman web anda dibina dengan teruk, ia boleh menyebabkan ia menjadi perlahan dengan memuatkan data yang berlebihan.

Tambahan pula, Menggunakan terlalu banyak ‘plugins’ pada satu laman web boleh menghabiskan sumber dan menyebabkan ‘base’ laman web anda berjalan perlahan.

5. Terdapat terlalu banyak fail JavaScript dan CSS di ‘base’ laman web anda.

Apabila pengguna perlu mengakses fail tertentu, Mempunyai banyak fail JavaScript dan CSS di ‘base’ laman web anda boleh menyebabkan terlalu banyak permintaan HTTP. Malangnya, Penyemak imbas anda menganggap setiap permintaan pengguna anda sebagai entiti yang berasingan. Keperluan memuat turun setiap fail secara individu boleh menyebabkan ‘ base’ laman web dimuatkan dengan perlahan.

Artikel oleh : https://nonspro.com/free-5-cara-membetulkan-laman-web-yang-lambat/

Hazim Admin

Hazim Admin

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

WELCOME TO NONSPRO

Scroll to Top