5 kelemahan laman web perniagaan yang perlu anda tahu

disadvatage Businesses website

5 Kelemahan laman web perniagaan yang perlu anda ambil tahu :

1. Sukar untuk mencari konten yang baik.

Kebanyakkan laman web menerbitkan sama ada berita palsu atau separuh benar tentang topik untuk meningkatkan pelawat. Platform blog juga mempunyai kecenderungan untuk mengelirukan dan memberi maklumat yang salah kepada pengguna mereka tentang apa yang sebenarnya berlaku.

Satu lagi kelemahan ‘base’ laman web ialah terlalu sarat dengan kandungan. Apabila anda Google sesuatu, anda akan mendapat ratusan hasil adalah mencabar untuk mengikuti perkembangan mereka semua dan memastikan anda mendapat maklumat yang tepat sebagai hasil laman web anda.

2. Perkembangan laman web ialah salah satu kelemahan yang membimbangkan.

Ketagihan apabila orang menjadi ketagih dengan laman web. Justeru itu, ketagihan ini mungkin kepada rangkaian sosial, permainan dalam talian, atau sentiasa menyemak e-mel. Sebelum pergi ke dalam talian, anda harus sedar tentang keburukan laman web. Kemurungan,kebimbangan, dan kepekaan interpersonal ditunjukkan sebagai menonjol dalaam kajian mengenai ketagihan internet dan hubungannya dengan psikopatologi dan harga diri di kalangan pelajar kolej.

3. Hak Cipta

Hak cipta adalah bahaya kepada perniagaan dalam talian dan luar talian. Pelanggaran hak cipta tidak dilindungi oleh undang-undang internet dengan cara yang sama seperti ia dilindungi oleh sekatan perdagangan untuk barangan ketara. Akibatnya, dengan firma dalam talian, logo, slogan, kandungan bertulis, reka bentuk dan konsep semuanya terdedah.

4. Mendapatkan ‘audience’ sasaran yang tepat

Selanjutnya, walaupun internet meluaskan jangkauan perniagaan ke seluruh laman web seluruh dunia, Ini juga boleh menjadi penghalang kerana pengguna sasaran sentiasa dihujani dengan mesej pengiklanan daripada kedai dalam talian yang lain. Sebagai contoh, syarikat sabun buatan sendiri Jika pengguna melakukan carian internet untuk sabun buatan tangan, ratusan ribu hasil carian akan muncul. Melainkan perniagaan telah membeli pengiklanan pada enjin carian SEO untuk set kata kunci yang digunakan oleh pengguna untuk mencari, Salah satunya pengguna untuk mencari pengguna melihat melalui halaman carian.

5 kelemahan laman web perniagaan

5. Kepakaran diperlukan

Untuk satu perkara, beberapa kebiasaan komputer dan internet secara umum adalah perlu. Banyak perniagaan dalam talian mempunyai ‘base’ laman web mereka sendiri, jadi memahami cara mendapatkan nama domain, cara membeli atau mencipta alamat e-mel menggunakan nama domain dan cara mereka bentuk dan menerbitkan halaman web adalah penting.

Walau bagaimanapun, bahawa laman web dan pasaran sedia ada, Seperti eBay, boleh digunakan untuk memulakan perniagaan dalam talian, Beberapa pengetahuan teknikal masih diperlukan untuk menggunakan eBay. Tambahan pula, lebih banyak laman web dan e-kedai yang kelihatan profesional cenderung menarik lebih ramai orang. Akibatnya beberapa pemahaman tentang tentang cara memaksimumkan penampilan laman web eBay menggunakan contoh yang sama yang penting.

5 kelemahan laman web perniagaan

Artikel Asal : https://smallbusiness.chron.com/disadvantages-businesses-web-4040.html

Hazim Admin

Hazim Admin

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

WELCOME TO NONSPRO

Scroll to Top