7 cara buat duit dengan ‘base’ WordPress

7 cara buat duit

7 cara buat duit dengan ‘base’ WordPress ialah pembangun laman web dan sistem pengurusan kandungan yang paling banyak digunakan di dunia. Perisian percuma dan sumber terbuka ini, Direka bentuk penerbitan tetapi digunakan untuk apa-apa sahaja daripada blog kecil hingga perusahaan besar, membolehkan sesiapa sahaja mencipta kehadiran dalam talian dan menjana wang.

Dengan kemahiran WordPress anda dan kemudahan ‘base’ WordPress yang dihoskan sendiri, anda boleh membina satu atau banyak pelbagai aliran pendapatan bergantung pada matlamat dan hobi anda dengan sedikit usaha dan harga rendah.

Apakah cara untuk membuat duit dengan WordPress?

WordPress telah dibangunkan untuk membantu semua jenis pengguna dalam membina ‘base’ laman web asas dan mungkin untuk mereka bentuk ‘base’ laman web untuk pelbagai tujuan menggunakan jenis pilihan tema, sambungan yang tersedia daripada WordPress dan pihak ketiga di seluruh dunia.

Oleh kerana WordPress adalah percuma untuk memuat turun dan memasang dengan penyedia pengehosan laman web pilihan anda, anda boleh membina ‘base’ atau blog WordPress yang menghasilkan duit untuk kos nama domain dan WordPress percuma semata-mata. Anda juga boleh memilih daripada pelbagai tema dan pakej premium, serta alatan dan perkhidmatan lain untuk menyediakan dan mengembangkan jenis ‘base’ WordPress tertentu, seperti keahlian atau ‘base’ web E-Commerce, Bergantung pada sifat ‘base’ anda dan cita-cita anda.

‘Base’ WordPress yang dihoskan sendiri ialah ”home base” dalam talian anda dan anda boleh menggunakannya untuk mencipta pelbagai aliran hasil. Tetapi, sama seperti anda akan menyelidik peraturan dan peraturan tempatan sebelum memulakan perniagaan atau perkhidmatan sebenar, anda juga perlu memikirkan tentang kesahihan E-dagang dalam talian.

Contohnya, Jika anda bercadang untuk menjual produk atau menjalankan perniagaan yang memerlukan pengguna memberikan maklumat peribadi, anda mesti memastikan ‘base’ anda mematuhi piawaian kebangsaan dan antarabangsa yang mengelilingi pengumpulan dan penggunaan data tersebut. anda juga mungkin perlu melihat perkara seperti cukai, kos penghantaran dan peraturan perbandaran yang dikenakan pada lokasi fizikal perniagaan anda. Jika anda seorang pekerja bebas, anda mungkin perlu menyelidik kesahihan penulisan kontrak dan rundingan pelanggan.

Tapak WordPress anda boleh digunakan untuk menjana duit daripada barang yang anda hasilkan, Seperti blog, perkhidmatan yang anda berikan atau ruang yang anda sewa. ‘base’ laman web anda boleh menjadi perniagaan yang berdiri sendiri atau alat untuk membantu anda menjalankan perniagaan yang telah anda miliki. Walaupun ia mungkin kelihatan sukar pada mulanya, mengembangkan ‘base’ web anda mungkin merupakan cara yang hebat untuk menambah pendapatan anda atau malah bertukar menjadi profesion sepenuh masa. Perniagaan kecil tempatan sebagai contoh, Mungkin mendapati bahawa ‘base’ laman web ialah alat tambahan untuk mengekalkan asas pengguna semasa mereka.

Walau apa pun matlamat anda, ‘base’ WordPress anda boleh membuka pintu kepada pasaran global kemungkinan untuk membuat duit dengan WordPress dengan 7 cara ini

7 cara buat duit dengan ‘base’ WordPress :

1) Jual kemahiran WordPress anda

Anda boleh menggunakan bakat WordPress anda untuk menjana wang sama ada anda pengguna WordPress berpengalaman dengan kemahiran atau pendatang baru dalam platform. Antara kemungkinannya ialah :

  • Mencipta ‘plugins’ dan tema WordPress
  • Mencipta laman web WordPress
  • Orang lain belajar cara memasang ‘base’ tapak WordPress dengan melihat saya melakukannya.
  • Mencipta blog pengguna baharu atau jenis ‘base’ web lain.
  • Menggunakan WordPress untuk membuat tutorial atau artikel dan video ‘cara’.

2) Jual Produk di ‘base’ WordPress anda

‘Base’ WordPress anda boleh diubah menjadi kedai dalam talian yang menjual barangan fizikal dan digital. Oleh itu, Menggunakan plugIns E-dagang percuma seperti WooCommerce dan muat turun digital mudah, anda boleh menjual segala-galanya daripada E-buku dan foto digital kepada baju-T, pakaian dan elektronik terus dari ‘base’ laman web anda. Untuk memenuhi pesanan bagi produk, berpandukan dengan penyedia cetakan atas permintaan dan penghantaran pihak ketiga, atau sambungkan ‘base’ anda dengan pasaran dalam talian dan ‘base’ beli-belah. Anda akan dapat mula menjual dan memperoleh duit dalam masa yang singkat setelah anda membina ‘base’ web WordPress yang kukuh.

3) Buat perniagaan bebas

‘base’ WordPress anda boleh membantu anda dalam perusahaan bebas dan kreatif di internet. Jurugambar, pereka bentuk, penulis bebas dan kreatif lain boleh menggunakan tema dan plugins WordPress untuk membina ‘base’ portfolio, membina profil profesional dan menjual pelbagai sebagai peneraju pemikiran dalam bidang anda. Plugins, percuma dan berbayar boleh membantu anda membuat halaman depan, kempen e-mel dan surat berita serta forum dan rangkaian sosial di ‘base’ anda.

4) Menjadi pemasar gabungan

Untuk menjana duit menggunakan WordPress, anda tidak perlu menjual produk atau perkhidmatan anda sendiri. Pemasaran ahli gabungan ialah kaedah untuk mengembangkan ‘base’ laman web anda dengan mempromosikan produk orang lain. Firma penaja membayar anda komisen apabila seseorang mengklik pada pautan yang anda berikan dalam siaran atau membeli produk yang anda promosikan. Rangkaian ahli gabungan mempunyai senarai panjang organisasi yang mempunyai program gabungan yang boleh anda sertai, Tetapi anda perlu menyediakan sambungan ke ‘base’ anda untuk diterima. Sebelum anda mendaftar, pastikan ia sedia untuk tetamu.

5) Menawarkan keahlian dan langganan

Walaupun banyak ‘base’ boleh diakses oleh semua orang, Jika anda boleh menyediakan konten berharga yang tidak ditemui di tempat lain seperti berita eksklusif atau majalah. Selain itu, meletakkannya di belakang paywall atau bina bahagian ahli sahaja dengan pelbagai plugins WordPress boleh menjadi satu cara untuk menjana pendapatan.

6) Kandungan hos daripada orang lain

Menjadikan ruang boleh diakses untuk orang lain memuat naik kandungan ialah satu lagi pilihan untuk menjana duit menggunakan WordPress. Buat direktori atau ‘base’ pengiklanan beperingkat yang mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menyiarkan senarai atau menganjurkan pengiklanan daripada penaja ahli gabungan (atau melalui perkhidmatan seperti Google Adsense) menggunakan plugins WordPress seperti BuddyPress, buat forum atau rangkaian sosial dan caj yuran keahlian untuk menyertai dan mengulas.

7) Menawarkan kursus

Pertimbangkan untuk menghasilkan kursus atau pelajaran dalam talian dan menyiarkannya ke ‘base’ WordPress anda jika anda mempunyai bakat untuk menyumbang. kursus boleh dipasarkan sebagai produk yang boleh dimuat turun atau sebagai keahlian dan langganan di ‘base’ web anda.

Sesetengah tema WordPress ditujukan khusus untuk E-pembelajaran dan plugins komersial seperti LearnDash dan WPCourseware menyediakan semua ciri yang diperlukan untuk menjadikan ‘base’ WordPress anda sebagai rujukan.

Artikel asal : https://www.bluehost.com/resources/7-ways-to-make-money-with-a-wordpress-site/?utm_source=google&utm_medium=genericsearch&gclid=Cj0KCQjwxtSSBhDYARIsAEn0thTYGo8BADWBmftZ86oPRlNivdx5Yy9ixy4Mtfffi0W_UMXoTO84k-waAsVTEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Hazim Admin

Hazim Admin

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

WELCOME TO NONSPRO

Scroll to Top