10 Cara tingkatkan Trafik Ke Laman Web Anda

15 cara tingkatkan trafik laman web anda

Jika anda bertanya kepada pemasar atau pemilik perniagaan perkara yang paling mereka mahukan,mereka mungkin akan berkata “lebih ramai pelanggan.”Apakah yang kerap diletakkan selepas pelanggan dalam senarai syarikat?Lebih ramai pengguna ke laman web mereka.Terdapat banyak cara untuk meningkatkan trafik ke ‘base’ laman web anda, dan dalam siaran hari ini, kami akan melihat 15 daripadanya,termasuk beberapa kaedah percuma.

INI 10 cara tingkatkan Trafik ke laman web anda :

1. iklan

Yang ini sangat jelas bahawa kita akan mulakan dengan iklan. Carian berbayar,pengiklanan media sosial dan pengiklanan paparan adalah cara terbaik untuk membawa masuk ‘audience’, membina jenama anda dan memaparkan tapak anda di hadapan orang ramai. Laraskan strategi berbayar anda untuk memenuhi objektif anda.Adakah anda hanya mahukan lebih banyak trafik atau adakah anda juga mahu meningkatkan penukaran?

Setiap saluran berbayar mempunyai kelebihan dan kekurangan, jadi pertimbangkan matlamat anda dengan teliti sebelum mencapai kad kredit anda.

2. Dapatkan sosial

sosial adalah amat penting jika ingin mempromosikan suatu produk untuk membuat kandungan yang berkualiti.Oleh itu,anda juga mesti proaktif menggunakan saluran media sosial salah satu cara paling berkesan untuk meningkatkan trafik ke ‘base’ laman web anda. Twitter bagus untuk jangka pautan yang pendek,tajam dan menarik. Manakala, siaran perniagaan di google boleh bantu ‘base’ anda muncul dalam hasil carian.jika anda mempunyai syarikat menjual produk,’base’ sosial yang penuh imej seperti Pinterest dan Instagram boleh membantu anda mendapat banyak daya tarikan. Berikut ialah beberapa lagi nasihat tentang cara memanfaatkan sepenuhnya pemasaran dalam media sosial.

3. Periksa data analitik anda

Google Analitik ialah enjin carian maklumat hampir pada setiap aspek ‘base’ laman web anda,dari laman web paling popular anda kepada demografi pengguna.Perhatikan metrik SEO anda dengan teliti dan gunakan data ini untuk mengenal pasti strategi promosi dan kandungan anda.’trace’ siaran dan halaman mana yang paling popular.Periksa data pengguna untuk menentukan dari mana,bagaimana dan bila trafik ‘base’ anda datang.

4. Bina tajuk yang unik

Salah satu aspek paling penting dalam kandungan anda ialah tajuk.Malah catatan blog yang paling komprehensif tidak akan dibaca jika ia tidak mempunyai tajuk yang menarik.Ketahui cara menulis tajuk laman web anda.Sebagai contoh,penulis di BuzzFeed dan upworthy kerap menulis sehingga dua puluh tajuk yang berbeza sebelum menetapkan tajuk yang akan mendorong paling banyak trafik,jadi pertimbangkan tajuk berita anda dengan teliti sebelum menekan “terbitkan.”

5. Beri perhatian SEO On-Page

Pengoptimuman enjin carian masih merupakan sistem enjin carian yang beri impak yang positif. Adakah anda menggunakan teks alt gambar dengan penuh potensi? Adakah anda memaut ke kandungan baru dari “base” laman web anda?. Justeru itu,Pengoptimuman SEO pada laman web tidak perlu memakan masa dan ia boleh membantu anda meningkatkan trafik.

6. Mulakan bina blog yang menarik

Sebelum anda membina blog,anda perlu kenal pasti siapa pelawat anda yang akan ‘lawat’ laman web anda.selain itu, laman web anda akan bereputasi boleh meningkatkan trafik blog ke ‘base’ laman web anda turut membantu bina jenama anda.

7. Bina kandungan ke LinkedIn

LinkedIn

LinKedIn telah menjadi lebih daripada salah satu cara mencari pendapatan lain.ia berkaitan rangkaian sosial profesional terbesar di dunia kini yang merupakan platform penerbitan yang tersendiri. Yang bermaksud anda harus menyiarkan kandungan ke LinkedIn secara tetap boleh meningkatkan trafik ke “base” laman web anda.Justeru itu,Kandungan ke LinKedIn juga dapat meningkatkan profil anda dalam industri anda,terutamanya jika anda mempunyai pengikut yang sederhana hingga ramai.

8. Pastikan ‘base’ laman web anda responsif

Hari ini,lebih ramai orang berbanding sebelum ini mengakses laman web melalui peranti mudah alih dan membuatkan pengguna anda mudah melawat laman web anda dengan lancar.Walaupun anda hanya mempunyai ‘base’ laman web asas, anda mesti memastikan ia boleh diakses dan selesa untuk dilihat pada pelbagai peranti, Termasuk telefon pintar yang lebih kecil.

9. Pastikan ‘base’ laman web anda dimuat naik dengan cepat

Pernahkan anda menunggu 30 saat untuk laman web anda dimuat naik? Pastikan halaman web anda dioptimumkan secara teknikal yang bagus, Termasuk saiz fail imej, Struktur halaman dan fungsi pihak ketiga. Maka, Lebih cepat ‘base’ anda dimuat naik, lebih baik.

10. Sentiasa perhatikan di ruang komen laman web anda

Anda mungkin lihat sekurang-kurangnya beberapa tapak yang berkaitan dengan industri anda secara tetap, Bina nama untuk diri anda sendiri dengan memberikan komen yang bernas dan kembangkan pemikiran pada blog dan tapak industri ialah cara terbaik untuk memperkenalkan nama anda yang boleh menyebabkan lebih banyak trafik ke ‘base’ laman web anda sendiri. Selain itu, kualiti dan pautan laman web adalah penting dan anda harus melibatkan diri dengan orang lain seperti di ruang komen laman web anda.

Artikel asal:https://www.wordstream.com/blog/ws/2014/08/14/increase-traffic-to-my-website

Hazim Admin

Hazim Admin

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

WELCOME TO NONSPRO

Scroll to Top