5 laman web teratas dengan antara muka pengguna yang menarik perlu anda tahu

5 laman web teratas

5 Laman web teratas dengan antara muka pengguna yang menarik perlu anda tahu dan laman web anda berfungsi sebagai resume digital. Jika anda berfikir tentang mereka bentuk semula tapak web anda, anda hampir pasti mahu menyertakan reka bentuk yang teratur. Hasilnya, kami telah memilih 5 tapak web yang semuanya mempunyai persamaan antara muka pengguna yang unik. kami akan meneliti arah aliran reka bentuk tapak web baharu untuk membantu anda mendapatkan idea untuk projek tapak anda yang seterusnya.

5 Laman web teratas dengan user Interface yang menarik

Apabila bercakap tentang reka bentuk laman web, cara terbaik untuk mencari inspirasi ialah melayari internet. Walau bagaimanapun, mudah untuk ke tempat carian dalam keluasan digital user interface.

Anda boleh mencari rujukan dan melihat ke mana arah aliran reka bentuk terkini dengan melawati tapak web yang dikendalikan oleh profesional pembangunan web. Behance, Dribbble dan Awwwards ialah contoh tapak web yang mempamerkan trend terkini dalam reka bentuk antara muka pengguna dan pembangunan tapak laman web.

Kami kini akan memilih 5 reka bentuk anda yang mempunyai antara muka pengguna yang unik. Perlu diingat bahawa tidak semua contoh ini boleh digunakan untuk semua jenis tapak web. bagaimanapun, anda boleh mencuri idea daripada mereka dan memasukkannya ke dalam projek reka bentuk laman web anda.

Apakah maksud user Interface?

Antara User Interface yang perlu anda tahu ialah titik di mana pengguna manusia berinteraksi dengan komputer, laman web atau aplikasi. Matlamat User Interface yang berkesan adalah untuk menjadikan pengalaman pengguna mudah dan intuitif, memerlukan usaha minimum di pihak pengguna untuk menerima hasil maksimum yang diinginkan.

User Interface dicipta dalam lapisan interaksi yang menarik kepada deria manusia. Sebagai contoh, (Penglihatan,sentuhan, pendengaran dan banyak lagi). Ia termasuk kedua-dua peranti input seperti papan kekunci, tetikus, pad jejak, mikrofon, skrin sentuh.

1. Wickret

wickret ialah halaman utama syarikat perbankan mudah alih yang sama, yang beroperasi di Amerika syarikat. Wickret tidak mempunyai yuran bank dan menggunakan kecerdasan buatan untuk membantu pelanggannya menjimatkan wang dengan cara pintar (AI). ‘Base’ laman webnya tifak boleh menjadi ‘base’ laman web bank biasa kerana ia jelas bukan contoh perbankan tradisional.

Latar belakang terang dan kontras warna terang dengan ton pastel menjadikannya lebih menarik. Tetapi bulatan yang mengelilingi penuding dan mengaktifkan tindakan apabila dialihkan di sekeliling skrin itulah kejutan sebenar seperti warna tajuk berubah, elemen latar belakang bergerak.

Elemen reka bentuk ‘motion’ menjadikan navigasi laman web wickret ini nampak lagi menarik, dan ‘base’ web berjaya dihasilkan dengan ringkas dan intuitif sambil menarik anda memuat turun aplikasi untuk menguji produk.

2. Cobo

Ia sudah mempunyai ciri luar biasa pada halaman utamanya. Dari segi reka bentuk, navigasi melalui pelbagai bahagian produk laman web juga adalah setanding. Imej-imej itu bergabung apabila pengguna membuka melalui ‘base’ laman web, yang menghasilkan kasut sukan. Apabila pengguna mengembangkan elemen galeri imej ‘base’, Animasi kecil muncul.

Ini adalah laman web yang dicipta dengan niat untuk menarik perhatian pengunjungnya. Ia sesuatu yang mungkin sesuai atau mungkin tidak untuk semua jenis perniagaan, tetapi ia dikaitkan dengan inovasi dan menjadi firma yang canggih.

3. Kolaj

Kolaj ialah peruncit dalam talian yang menjual reka bentuk produk kontemporari. Justeru itu, eksperimen dengan bahan, bentuk, tekstur dan warna yang berbeza, anda boleh membuat produk asli dan unik daripada aksesori.

Tumpuannya pada reka bentuk produk juga dipindahkan ke ‘base’ laman web syarikat. Pelanggan kolaj sangat menghargai reka bentuk produk, jadi syarikat jelas komited untuk menawarkan pengalaman navigasi yang menarik, Yang menggabungkan pergerakan ke teks dan imej, gajet besar dan palet warna (dengan kontras yang tinggi untuk menjadikannya boleh dibaca).

Disebalik produk yang mereka jual, kedai ia juga aktif dalam talian ini yang berjaya menyampaikan konsep inovasi dan kualiti melalui antara laman perniagaannya. Ia merupakan gabungan sempurna penjenamaan dan reka bentuk web.

4. Syarikat Discovery Land

Syarikat Discovery Land ialah peneraju global dalam pembangunan kompleks kediaman mewah dengan kelab dan resort persendirian. Kepentingan lokasi dan persekitaran dalam industri syarikat ini ditunjukkan dalam laman webnya, yang termasuk filem latar belakang skrin penuh dan gambar yang boleh diperbesarkan dengan mengklik padanya. Penunjuk biasa telah diubah menjadi kad kompas dalam ‘base’ laman web ini yang bertemakan penerokaan.

Sampel reka bentuk laman web ini menggunakan navigasi yang lebih tradisional dan mengandungi menu. Walaupun begitu, foto ‘base’ web ini sangat menakjubkan dan membuatkan anda berharap mempunyai beberapa sifar tambahan dalam akaun bank anda untuk menikmati salah satu penginapan yang ditawarkan. Tidakkah anda fikir begitu?

5. Studio Rogue

Mencipta antara muka pengguna ialah kaedah terbaik untuk menunjukkan betapa menganggunya. Rogue studio, firma penjenamaan dan reka bentuk digital, telah mencipta ‘base’ laman web yang tidak standard. Ia mempunyai latar belakang gelap, fon yang sangat besar dengan pergerakan semasa memuat naik, dan pergerakan memuatkan asal (klik dan tahan).

‘Base’ laman web dengan antara muka pengguna jenis ini boleh mempertaruhkan jenama yang dikaitkan dengan inovasi dan perusahaan dengan kreativiti dalam DNA mereka.

rogue studio

Artikel asal: https://en.yeeply.com/blog/websites-impressive-user-interface-ui/

Hazim Admin

Hazim Admin

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

WELCOME TO NONSPRO

Scroll to Top