7 tips sebelum anda membeli nama domain

domain

7 tips sebelum anda membeli nama domain adalah penting untuk membantu pelanggan melihat melangkaui alamat web semata-mata untuk ‘base’ mereka. Nama domain akan menjadi sauh jenama untuk tahun-tahun akan datang. Sebelum mendaftarkan nama domain adalah penting untuk melakukan kerja di hadapan untuk memastikan ia memenuhi keperluan pelanggan dalam jangka masa panjang.

Dan untuk membantu anda, berikut ialah 7 tips untuk dipertimbangkan sebelum anda membeli nama domain:

1.Periksa pertandingan

Periksa nama domain pesaing dan pemimpin industri dalam bidang pelanggan anda. Perhatikan sebarang kata kunci yang mereka gunakan serta sambungan domain mereka. Nama domain yang berkaitan untuk pelanggan yang mengendalikan perniagaan basikal berkemungkinan besar termasuk beberapa varian.

Apabila anda telah menghasilkan sesuatu yang ada minat, Gunakan alat carian nama domain Media Temple untuk melihat sama ada ia tersedia.

2. Memudahkan untuk menaip & ingat

Walaupun ‘base’ web mempunyai kedudukan yang baik dalam carian adalah amat penting untuk mempunyai alamat web yang boleh disampaikan oleh pelanggan melalui sosial media. Ini bermakna mengehadkan sedikit kreativiti kerana sangat sukar untuk menvisualisasikan dan membetulkan domain dengan ejaan perkataan yang ganjil.

Orang ramai sepatutnya boleh menaipnya serta-merta selepas mendengarnya atau selepas penerangan ringkas. Ini dikenali sebagai ”ujian radio” dalam industri domain. Bagaimanakah pelanggan anda menyebut domain itu jika mereka menyiarkan iklan atau bercakap tentang firma mereka di radio? Alamat web seperti katz4life.com memberikan lebih banyak cabaran daripada catsrock.com.

Jika anda benar-benar menggunakan salah satu daripadanya, cuba daftarkan domain kedua dengan ejaan ganti. Mudah untuk memajukan varian ke domain utama, ia juga dapat memudahkan orang ramai mencari ‘base’ web.

7 tips sebelum anda

3. Lebih pendek adalah lebih baik

Nama domain yang baik mudah diingati seperti yang kami nyatakan dan memendekkanya boleh banyak membantu. Orang ramai perlu mengingati semua istilah dalam domain, serta turutan di mana ia muncul, apatah lagi menaip keseluruhan perkara dengan betul. Walaupun tidak banyak nama domain satu perkataan yang boleh diakses hari ini, Kami akan membincangkan kaedah penting untuk carian nama domain.

4. Lihat di luar beyond .com

Purata panjang nama domain a.com adalah kira-kira 15 patah perkataan pada masa ia diterbit. Walaupun dipecahkan kepada beberapa perkataan. Justeru itu, apabila internet berkembang, sambungan domain baharu dilancarkan secara tetap dan kini terdapat kira-kira 300 daripadanya.

Melihat beyond.com untuk domain tersendiri yang menceritakan kisah tentang perkara yang anda lakukan boleh membuat perbezaan. Pertimbangkan untuk berurusan dengan pelanggan yang memiliki dan mengekalkan studio mewah. anda tidak akan percaya jika anda hanya menggunakan .com untuk alamat ‘base’ web mereka.

5. Semak pemegang media sosial

Sebelum anda mengeluarkan idea anda, Luangkan masa beberapa minit untuk melihat idea itu sudah digunakan sebagai pemegang pada platform media sosial adalah sesuai untuk mempunyai padanan domain pelanggan dan pengendalian media sosial untuk mencipta jenama yang lebih kukuh. Pengguna akan berasa lebih yakin mencari pelanggan anda dalam talian, dan mereka akan mempunyai lebih kredibiliti apabila anda berkongsi semua perkara yang anda lakukan.

6. Elakkan tanda ‘Trademark’

Dengan begitu banyak sambungan domain baharu boleh diakses, individu yang tidak bertanggungjawab mungkin tergoda untuk mendapat keuntungan daripada jenama terkenal. Bayangkan mendaftarkan domain dengan perkataan ”nike” di dalamnya, Bersama-sama dengan sambungan domain baharu dan kemudian menggunakannya untuk mempromosikan peralatan sukan pelanggan.

Ini mungkin kelihatan seperti kemenangan mudah, tetapi ia tidak akan mengambil masa yang lama untuk kakitangan undang-undang Nike. Ini kerana berlaku juga secara tidak sengaja tetapi dalam apa jua keadaan, Anda bertanggungjawab. Jika anda mempunyai idea yang hebat, semak pejabat paten dan tanda ‘trademark’ untuk mengetahui sama ada orang lain telah tahu.

7. Lindungi jenama anda

Walaupun anda mempunyai idea yang bagus, seseorang masih boleh meniru anda tanpa kesan undang-undang. Contohnya, peniru studio pelanggan mungkin cuba menggunakan domain serupa yang menggunakan sambungan lain, mungkin menjatuhkan studio demi sesuatu yang lain. Oleh itu, anda boleh mengelak sebarang kecurian dari segi jenama anda dengan mendaftarkan varian yang berbeza dan lidungi dan kemudian memajukan domain anda ke dalam talian.

Jangan teragak-agak untuk mendaftarkan domain bagus untuk anda

Jika anda telah menemui alamat web yang pelanggan anda suka menggunakan enjin carian nama domain Media Temple, pastikan mendaftarkan dengan segera. Beribu-ribu domain didaftarkan setiap hari, Mengeluarkannya daripada pasaran. Sebaik sahaja anda telah menemui domain tersedia yang sesuai dengan jenama. Justeru itu, daftarkannya dan sebarang variasi, kemudian bantu pelanggan anda dalam talian.

Artikel oleh : https://nonspro.com/free-7-tips-sebelum-anda-membeli-nama-domain/

Hazim Admin

Hazim Admin

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

WELCOME TO NONSPRO

Scroll to Top